FinD - Novice - Salonit prodal delež v novogoriški Komunali
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.1.2019

Salonit prodal delež v novogoriški Komunali

Nova Gorica, 30. januarja (STA) - Družba Salonit Anhovo je prodala svoj 45,51-odstotni delež v Komunali Nova Gorica in s tem uresničila namero, da se dezinvestira iz svojih nestrateških naložb, so sporočili iz Salonita. Delež so prodali slovenski gospodarski družbi, katere imena v Salonitu ne želijo razkriti.

Glede na javno izkazan interes Mestne občine Nova Gorica si je družba Salonit Anhovo več let prizadevala za uskladitev pogojev glede prodaje deleža v Komunali Nova Gorica. Ponudba Salonita Anhovo je bila zavrnjena tudi na 12. izredni seji Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica 13. avgusta lani.

V Salonitu pravijo, da je bila ponudba podana pod enakimi pogoji, kot so na novogoriški občini odkupovali deleže drugih zasebnih lastnikov v Komunali Nova Gorica.

Zato je Salonit Anhovo v preteklem tednu prodal delež v Komunali Nova Gorica domači gospodarski družbi, ki želi v sodelovanju z vsemi občinami, ki so večinske lastnice družbe Komunala Nova Gorica, nadgraditi storitve te za regijo pomembne družbe in prispevati k dolgoročni strateški rasti novogoriške Komunale.

Novogoriška občina je sicer po nakupu delnic v lanskem letu tretjinska lastnica Komunale, kar pa ji zaradi notranjega lastništva v družbi prinaša polovico vseh glasovalnih pravic.

Večinsko lastništvo Salonita je v preteklosti povzročilo več nesporazumov in trenj med vodstvom občin in komunalnega podjetja. Zato je bilo v interesu občin na Goriškem, da se delež javnega lastništva okrepi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar