FinD - Novice - Infrastrukturno ministrstvo z rebalansom več sredstev namenja prometni infrastrukturi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.1.2019

Infrastrukturno ministrstvo z rebalansom več sredstev namenja prometni infrastrukturi

Ljubljana, 29. januarja (STA) - Ministrstvo za infrastrukturo bo po predlogu rebalansa letošnjega proračuna, ki ga je vlada potrdila prejšnji teden, imelo za skoraj 50 milijonov evrov več sredstev. "Najbolj se povečujejo vlaganja v prometno infrastrukturo, ki so eden ključnih generatorjev gospodarske rasti," so za STA pojasnili na ministrstvu. Več bo tudi vlaganj v energetiki.

Predlog rebalansa državnega proračuna za leto 2019 sledi cilju srednjeročne uravnoteženosti javnih financ, a hkrati povečuje obseg vlaganj na področjih prometa in energetike, so navedli na ministrstvu. Načrtovani odhodki ministrstva za infrastrukturo v višini 844,7 milijona evrov so za 48,8 milijona evrov višji od sprejetega proračuna za leto 2019. Planirani obseg presega tudi realizacijo v letu 2018, in sicer za 65,3 milijona evrov.

Kot pojasnjujejo na ministrstvu, se najbolj povečujejo vlaganja v prometno infrastrukturo. V rebalans so vključeni projekti, ki zagotavljajo izvedbo začrtanih vlaganj po drsnem šestletnem planu. "To niso samo projekti, sofinancirani s sredstvi EU, pač pa tudi ostale modernizacije, rekonstrukcije, nadgradnje, ureditve in ostalo. Med drugim so del načrta razvojnih programov projekt izgradnje drugega tira Divača-Koper ter odseki na severnem in južnem delu tretje razvojne osi," so navedli.

Za naloge Direkcije RS za infrastrukturo je načrtovanih 36,9 milijona evrov več odhodkov kot prvotno v sprejetem proračunu. Cilj je zagotoviti zmogljivo javno železniško infrastrukturo ter izboljšati stanje cest z visoko stopnjo izrabljenosti, zagotoviti prevoznost cest, izboljšati prometno varnost in dvigniti standard rednega vzdrževanja. Na ministrstvu načrtujejo tudi višjo stopnjo črpanja evropskih sredstev kot v letu 2018.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar