FinD - Novice - Stavka v Audijevi tovarni na Madžarskem zaustavila tudi proizvodnjo v Nemčiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.1.2019

Stavka v Audijevi tovarni na Madžarskem zaustavila tudi proizvodnjo v Nemčiji

München/Gyoer, 28. januarja (STA) - Sedemdnevna stavka, ki poteka v tovarni nemškega avtomobilskega proizvajalca Audi na Madžarskem, je delno zaustavila tudi proizvodnjo v Audijevi tovarni v nemškem Ingolstadtu, ki ni prejela proizvodnih delov. Zaposleni bodo brez dela tudi v torek, za sredo pa načrt dela še ni znan, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Brez dela bo danes in v torek okoli 10.000 zaposlenih v proizvodnji modelov A3, A4, A5 in Q2. Med prekinitvijo bodo prejemali 40 odstotkov rednega plačila.

Več kot 4000 delavcev na Madžarskem je stavko začelo v četrtek, proizvodnja pa je v celoti zastala. Stavkajoči zahtevajo 18-odstotno zvišanje plač, ki ne bi smele biti manjše od 75.000 forintov (236 evrov). Prav tako želijo določene ugodnosti. Uprava je ponudila 20-odstotno zvišanje plač v dveh letih in nekatere druge ugodnosti, a sindikatu to ni bilo dovolj.

Tovarna v mestu Gyoer na zahodu Madžarske skupno zaposluje okoli 12.000 ljudi. Je največja tuja investicija v državi, podjetje iz Ingolstadta je od njenega odprtja v letu 1993 vanjo vložilo skoraj šest milijard evrov.

Lani je tovarna na ceste poslala 105.000 avtomobilov in skoraj dva milijona motorjev. Slednjih ne vgrajujejo le v audije, temveč tudi modele drugih znamk iz Volkswagnove skupine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar