FinD - Novice - Alstom in Siemens vendarle ponudila nove kompenzacijske ukrepe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.1.2019

Alstom in Siemens vendarle ponudila nove kompenzacijske ukrepe

Pariz, 28. januarja (STA) - Nemški Siemens in francoski Alstom sta kljub drugačnim trditvam vendarle sprejela dodatne kompenzacijske ukrepe, s katerimi želita prepričati Evropsko komisijo, da jima dovoli združitev, so sporočili iz francoskega koncerna. Bruselj naj bi svojo odločitev sporočil do 18. februarja.

Alstom je danes sporočil, da so skupaj s Siemensom na novo oblikovali kompenzacijske ukrepe, s čimer želijo odgovoriti na pomisleke Bruslja glede združitve. Še naprej nameravata sicer koncerna odprodati posle v vrednosti okoli štirih odstotkov njunih skupnih prihodkov od prodaje, nova ponudba pa tudi "ohranja industrijsko in ekonomsko vrednost dogovora", so dodali v francoskem podjetju po navedbah francoske tiskovne agencije AFP.

Evropska industrijska velikana sta združitev napovedala septembra 2017, med glavnimi razlogi zanjo pa navajata boljše možnosti za tekmovanje s kitajsko konkurenco na globalnem trgu.

Skupno podjetje bi bilo aktivno v 60 državah, njegov letni promet pa bi znašal 15,6 milijarde evrov. To je še vedno precej manj od kitajskega velikana CRRC, ki letno ustvari 26 milijard evrov prihodkov od prodaje.

Koncerna sta v preteklih mesecih že ponudila odprodajo določenih poslovnih aktivnosti in dostop do nekaterih tehnologij. A je evropska komisarka za konkurenčnost Margarethe Vestager večkrat jasno nakazala, da ima Bruselj do združitve velike pomisleke. Stališč Evropske komisije doslej niso omajali niti pritiski iz Berlina in Pariza.

Težave se nakazujejo na področju hitrih vlakov ter železniške signalizacije. Siemens se ni pripravljen odpovedati tehnologiji, povezani z najnovejšo generacijo hitrih vlakov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar