FinD - Novice - Evropske borze v nov teden s padci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.1.2019

Evropske borze v nov teden s padci

Frankfurt/Pariz/London, 28. januarja (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel s padci osrednjih indeksov. Vlagatelji bodo ta teden pozorni na zasedanje ameriške centralne banke Federal Reserve, ki bo odločala o obrestnih merah, upoštevali bodo začasni dogovor o financiranju ameriške vlade, precej pa bo tudi pomembnejših objav poslovnih rezultatov podjetij.

Do okoli 9.30 po srednjeevropskem času je indeks najpomembnejših delnic v območju z evrom Eurostoxx 50 izgubil 0,62 odstotka vrednosti. V Frankfurtu se je DAX zniževal za 0,51 odstotka in v Parizu CAC 40 za 0,60 odstotka.

Tudi zunaj območja z evrom je prevladoval pesimizem. FTSE 100 je ob začetku dneva trgoval 0,44 odstotka pod gladino.

Tečaj evra se je držal nad mejo 1,14 dolarja. Danes zjutraj je bilo treba za en evro odšteti 1,1410 dolarja, kar je približno enako kot v petek. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v petek postavila pri 1,1346 dolarja.

Na azijskih borzah se je dan iztekel neenotno, a večinoma blizu izhodišč. Tokijska borza je izgubila 0,6 odstotka, šanghajska 0,2 odstotka, hongkonška pa je končala na izhodišču. Singapurska je zabeležila 0,1-odstotno rast, manilska 0,3-odstotno, manjšo rast so beležili tudi v Wellingtonu in Bangkoku.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar