FinD - Novice - Laška občina objavila natečaj za ureditev mestnega jedra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.1.2019

Laška občina objavila natečaj za ureditev mestnega jedra

Laško, 28. januarja (STA) - Laška občina je skupaj z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije objavila natečaj za izbiro najprimernejše strokovne rešitve za ureditev starega mestnega jedra. Gre za ureditev dela Trubarjevega in Savinjskega nabrežja pred hotelom Savinja, dela Mestne, Kidričeve in Trubarjeve ulice ter dela Aškerčevega, Valvasorjevega in Orožnovega trga.

Po zaključku natečaja, ki je odprt do 28. marca, bo občina izvedla javno naročilo izbire izdelovalca projektne dokumentacije. Prispele elaborate bo občina tudi nagradila, v nagradnem skladu pa je 17.000 evrov, so danes sporočili z Občine Laško.

Občina želi z natečajem pridobiti rešitve za prenovo javnih površin s kakovostno zasnovano urbano opremo in ureditvijo peščevih površin, kolesarskega, motornega in mirujočega prometa ob sočasnem načrtovanju površin za dostavo in intervencijo ter površin za gostinske, tržne in prireditvene dejavnosti.

Cilj natečaja je s celovito obravnavo mestnega jedra predvideti prijetno in privlačno okolje za bivanje, poslovne in prostočasne dejavnosti tako za prebivalce in lastnike lokalov kot za obiskovalce starega mestnega jedra.

Prav tako je namen občine urediti ustrezne povezave med posameznimi območji, zasnovati ustrezno prometno ureditev z določitvijo območij in dostopnosti ter določiti osnovne sheme ureditve tlakov, urbane opreme in zasaditev v mestnem jedru.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar