FinD - Novice - Nafta cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.1.2019

Nafta cenejša

Singapur, 28. januarja (STA) - Cene nafte so se danes znižale. Naftni trgovci med razlogi za padec navajajo podatke o povečanju števila naftnih vrtin v ZDA, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena marca, je bilo treba zjutraj odšteti 60,91 dolarja, kar je 73 centov manj kot ob koncu trgovanja v petek.

Ameriška lahka nafta za dobavo v marcu se je glede na petek pocenila za 67 centov na 53,02 dolarja.

Na cene so pritisnili podatki družbe Baker Hughes, da se je število aktivnih naftnih vrtin v ZDA prejšnji teden povečalo. Trg pozorno spremlja te podatke, saj so ZDA poleg Organizacije držav izvoznic nafte in Rusije tretja svetovna naftna velesila in naj bi v doglednem času postale samozadostne oz. celo neto izvoznik nafte, navaja dpa.

Na drugi strani je cene podprlo dogajanje v Venezueli, kjer poteka boj med predsednikom Nicolasom Maduro in vodjo opozicije Juan Guaido, ki se je minuli teden razglasil za začasnega predsednika. Proizvodnja nafte v tej z nafto bogati državi je v preteklih letih ob gospodarski krizi sicer že precej upadla, bi pa zaostritev političnih razmer lahko pridobivanje nafte še dodatno oklestila in zmanjšala svetovno dobavo nafte, poroča dpa.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar