FinD - Novice - V okviru WTO pogovori o globalni regulaciji spletne trgovine
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2019

V okviru WTO pogovori o globalni regulaciji spletne trgovine

Davos, 25. januarja (STA) - 75 držav, vključno s članicami EU, ZDA in Kitajsko, je ob robu zasedanja Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v švicarskem Davosu zagnalo pogovore o globalnih pravilih za regulacijo spletne trgovine. Pogovori, ki se bodo začeli marca, bodo potekali pod okriljem Svetovne trgovinske organizacije (WTO).

"Spodbudno je, da se je tej pomembni trgovinski pobudi pridružilo toliko partnerjev. Elektronsko trgovanje je že v večini sveta resničnost, zato moramo našim državljanom in podjetjem zagotoviti predvidljivo, učinkovito in varno spletno okolje za trgovanje," je sporočila evropska komisarka za trgovino Cecilia Malmström.

"Gre za velik korak v smeri modernizacije dela WTO," pa je prek Twitterja po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil generalni sekretar WTO Roberto Azevedo.

Pogovori se bodo formalno začeli marca in naj bi zagotovili mednarodno sprejeti okvir, ki bi "potrošnikom in podjetjem, zlasti manjšim, omogočil zanesljivo okolje za preprostejše in varnejše nakupovanje, prodajo in poslovanje na spletu", navaja Bruselj.

Pogovori so odprti tudi za preostale članice WTO.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar