FinD - Novice - Decembra padec proizvodnje električne energije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2019

Decembra padec proizvodnje električne energije

Ljubljana, 25. januarja (STA) - Proizvodnja električne energije v Sloveniji se je decembra v primerjavi s predhodnim mesecem zmanjšala za 21 odstotkov, oskrba z energenti pa se je povečala. Najbolj se je proizvodnja zadnji mesec v letu zmanjšala v hidroelektrarnah, in sicer za skoraj polovico, kažejo danes objavljeni začasni podatki statističnega urada.

Neto proizvodnja električne energije je decembra dosegla 1177 gigavatnih ur (GWh), kar je bilo 21 odstotkov manj kot v predhodnem mesecu. Poraba je na mesečni ravni narasla za pet odstotkov na 1275 (GWh). Decembra smo uvozili 905 GWh, izvozili pa 807 GWh električne energije.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je v primerjavi z novembrom zmanjšala za 46 odstotkov. V termoelektrarnah je bila proizvodnja manjša za 21 odstotkov, v Nuklearni elektrarni Krško pa je bila proizvodnja večja za štiri odstotke. Manjši proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi manjša poraba goriv v termoelektrarnah, ki je upadla za 12 odstotkov.

Podatki statističnega urada kažejo, da se je oskrba z utekočinjenim naftnim plinom decembra povečala za 29 odstotkov, z zemeljskim plinom za 23 odstotkov, z ekstra lahkim kurilnim oljem za 20 odstotkov, z dizelskim gorivom za 13 odstotkov in motornim bencinom za pet odstotkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar