FinD - Novice - Poslovanje Kanina bo pregledala občinska preiskovalna komisija
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2019

Poslovanje Kanina bo pregledala občinska preiskovalna komisija

Bovec, 25. januarja (STA) - Občinski svet v Bovcu je na četrtkovi seji sklenil, da bo poslovanje javnega zavoda Sončni Kanin, ki upravlja smučišče na Kaninu, pregledala občinska preiskovalna komisija. Zavod ima neporavnane obveznosti do dobaviteljev in po odločbi Fursa blokiran račun.

Finančna uprava RS (Furs) je zaradi premalo plačanih prispevkov zaposlenim 15. januarja zablokirala transakcijske račune družbi Sončni Kanin, ki je v 100-odstotni lasti občine Bovec. Ko so Kanin obiskali inšpektorji s Fursa, so namreč ugotovili, da ima zaposlene samostojne podjetnike, ki so odvisni le od javnega zavoda Sončni Kanin. Po njihovem bi tako morali biti redno zaposleni in bi moral Kanin plačati še 80.000 evrov prispevkov, je nedavno poročal Pop TV.

Kot je v četrtkovi razpravi pojasnil predsednik sveta zavoda Miha Sotlar, je do zaposlovanja teh samostojnih podjetnikov prišlo zaradi težav s pridobivanjem ustreznih kadrov. Ker na trgu delovne sile, niso uspeli dobiti določenih delavcev z ustreznimi licencami, zato so se zatekli k tej rešitvi, da so smučišče sploh lahko zagnali.

Na odločbo Fursa so se pritožili, kar pa izvršbe ne zadrži. Na finančno ministrstvo so poslali tudi prošnjo za prestavitev roka izterjave, da bi s prvimi prihodki lahko izplačali plače, nato pa poravnali tudi dolg do Fursa. Ta bi moral sicer biti po mnenju zavoda manjši, saj so samostojni podjetniki, s katerimi so v zavodu poslovali, svoje dajatve do finančne uprave že sami poravnali, je še dodal Sotlar.

V. d. direktorja Sončnega Kanina Marijan Skornišek je poudaril, da je k slabšim poslovnim rezultatom veliko prispevala lanska sezona, ko je skupno zapadlo okoli 15 metrov snega, zaradi česar so se izdatno povečali stroški vzdrževanja. Letos pa je bilo malo snega, zato se je sezona začela pozneje in so imeli izpad prihodkov. Skornišek je izpostavil tudi nekatere večje investicije, kot so prenova dvosedežnice Graben, gradnja novega bara na smučišču in povečanje parkirišča na postaji A.

Občinski svetniki niso bili zadovoljni s podanim finančnim poročilom, zato so zahtevali dodatna pojasnila, predvsem v zvezi z neplačanimi obveznostmi do dobaviteljev. Kot se je izkazalo, ima zavod do teh trenutno 162.000 evrov zapadlih obveznosti. Na podlagi teh ugotovitev je nato občinski svet soglasno podprl ustanovitev petčlanske preiskovalne komisije, ki bo pregledala poslovanje zavoda.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar