FinD - Novice - Slovenija na Bloombergovi lestvici inovativnosti zasedla 31. mesto
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.1.2019

Slovenija na Bloombergovi lestvici inovativnosti zasedla 31. mesto

Ljubljana, 23. januarja (STA) - Ameriški poslovni portal Bloomberg je objavil lestvico 60 najbolj inovativnih držav na svetu. Slovenijo, ki lani ni bila uvrščena na seznam, so letos uvrstili na 31. mesto, za Španijo in pred Madžarsko. Najbolj inovativna država na seznamu je tudi letos Južna Koreja, sledita ji Nemčija in Finska.

Slovenija je od 100 možnih prejela 64,11 točke (vodilna Južna Koreja 87,38). Najvišje, na drugo mesto, se je uvrstila po kriteriju učinkovitosti terciarnega izobraževanja, po kriteriju dodane vrednosti v predelovalnem sektorju pa je zasedla osmo mesto. Najslabše se je Slovenija odrezala pri patentni aktivnosti, kjer je zasedla 60. mesto.

Bloomberg je lestvico objavil sedmo leto zapored, v raziskavi pa je upošteval sedem različnih kriterijev. Objavili so jo v času trajanja Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu, kjer svetovni voditelji razpravljajo o globalizaciji, pa tudi pomenu inovacij.

Pri pripravi letošnje lestvice je Bloomberg sprva v obzir vzel 200 držav, nato pa izbor oklestil in objavil lestvico 60 najbolj inovativnih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar