FinD - Novice - Zbiranje ponudb za idejno zasnovo slovenskega paviljona na Expo 2020
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.1.2019

Zbiranje ponudb za idejno zasnovo slovenskega paviljona na Expo 2020

Ljubljana, 23. januarja (STA) - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo do 12. februarja zbiralo ponudbe za izdelavo idejne zasnove za slovenski paviljon, s katerim se bo Slovenija prihodnje leto predstavljala na svetovni razstavi Expo v Dubaju. Na njej želi Slovenija okrepiti prepoznavnosti zelene turistične destinacije.

"Slovenija želi na svetovni razstavi Expo 2020 poglobiti gospodarsko sodelovanje tako z zalivskimi državami kot širše ter hkrati okrepiti prepoznavnosti Slovenije kot zelene turistične destinacije," so zapisali na ministrstvu.

Povabilo k oddaji ponudb za idejno zasnovo so objavili na svoji spletni strani med javnimi naročili. Z njim bodo izbrali najboljšo idejno zasnovo, na podlagi katere bodo v naslednji fazi pripravili javni razpis za projektiranje in gradnjo slovenskega paviljona, so danes sporočili z ministrstva.

Svetovna razstava Expo je bila nazadnje leta 2015 v Milanu, prihodnje leto bo v Dubaju. Na pol leta trajajoči razstavi pod sloganom Povezovanje idej za prihodnost se bo predvidoma predstavilo 190 držav sveta, organizatorji pa pričakujejo okoli 25 milijonov obiskovalcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar