FinD - Novice - Adria Airways po oceni agencije za civilno letalstvo finančno sposobna za opravljanje dejavnosti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.1.2019

Adria Airways po oceni agencije za civilno letalstvo finančno sposobna za opravljanje dejavnosti

Ljubljana, 22. januarja (STA) - Javna agencija za civilno letalstvo je ustavila postopek nadzora izpolnjevanja pogojev letalskega prevoznika Adria Airways kot imetnika operativne licence. Ugotovila je namreč, da je Adria z izvedenimi in predvidenimi ukrepi izkazala, da je v daljšem obdobju sposobna poravnati vse svoje obveznosti in da je dolgoročno plačilno sposobna.

Kot so sporočili iz Adrie, je agencija ugotovila, da je Adria z izvedenimi in predvidenimi poslovnimi in finančnimi ukrepi izkazala, da je v daljšem obdobju sposobna poravnati vse svoje obveznosti, da je dolgoročno plačilno sposobna po vseh zakonskih kriterijih ter izpolnjuje zahteve, predpisane za imetnika operativne licence.

Hkrati je agencija v več ločenih postopkih potrdila, da Adria izpolnjuje tehnične zahteve na način, ki omogoča zagotavljanje letalske varnosti na ustrezni ravni.

Direktor Adrie Holger Kowarsch je dejal, da drugačne odločitve agencije ni pričakoval, saj je Adria ves čas izpolnjevala zahteve imetnika operativne licence. "Obžalujem, da je bilo v zadnjih mesecih toliko lažnega in zavajajočega poročanja o stanju in poslovanju naše družbe, hkrati pa se veselim, da bomo lahko odslej nemoteno nadaljevali z izvajanjem našega strateškega načrta in gradili na dolgotrajnem razvoju slovenskega letalskega prevoznika," je dodal.

Družba ima v načrtu dodatno optimizacijo svoje mreže poletov, dodali bodo nove frekvence, hkrati pa ohranili vse ključne povezave z glavnimi evropskimi vozlišči, je še napovedal Kowarsch.

Agencija za civilno letalstvo je po obsežnem nadzoru lani poleti ugotovila, da Adria Airways ni več sposobna plačevati obveznosti, zato je lastnici družbe, družbi 4K Invest, s ciljem dolgoročne finančne vzdržnosti naložila dokapitalizacijo podjetja.

Nemci so Adrio proti koncu lanskega leta dokapitalizirali s štirimi milijoni evrov, obenem pa so napovedali, da še večja dokapitalizacija v višini najmanj 10 milijonov evrov ostaja načrtovana za prvo letošnje četrtletje. V agenciji za civilno letalstvo so prevozniku za predložitev ustreznih zagotovil dali časa do konca lanskega leta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar