FinD - Novice - Nadzorni svet 2TDK podal pozitivno mnenje k investicijskemu programu projekta drugi tir
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.1.2019

Nadzorni svet 2TDK podal pozitivno mnenje k investicijskemu programu projekta drugi tir

Ljubljana, 21. januarja (STA) - Nadzorni svet družbe 2TDK je na današnji redni seji podal pozitivno mnenje k investicijskemu programu projekta drugi tir železniške proge Divača-Koper. Investicijski program bodo zdaj obravnavali še projektno-finančni svet, projektni svet za civilni nadzor nad projektom drugi tir in vlada kot skupščina, so sporočili iz družbe 2TDK.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je 316 strani obsežen investicijski program minuli teden predstavila koaliciji, kjer so bili po odzivih z dokumentom zadovoljni. Takrat je Bratuškova v izjavi za medije pojasnila, da ne vidi zadržkov, da ga vlada ne bi potrdila, še prej mu morata zeleno luč prižgati nadzorni svet 2TDK in projektno-finančni svet za nadzor nad izvajanjem projekta drugi tir.

Ko bo vlada potrdila investicijski program, ga bo Bratuškova tudi predstavila javnosti, saj meni, da je bilo skrivanja ali zakrivanja podatkov, povezanih s tem projektom dovolj. Program zaenkrat ne predvideva sodelovanja Madžarske, njen vložek v višini 200 milijonov evrov pa bi po besedah infrastrukturne ministrice zagotovili iz državnega proračuna.

Po sprejetju investicijskega programa bo lahko Kolektor začel gradnjo cest za dostop ob predvideni trasi drugega tira, z njem pa bodo lahko sprožili tudi postopke za izbor izvajalca za glavna gradbena dela v tem projektu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar