FinD - Novice - Programski svet RTVS o imenovanju Štularja za direktorja radia
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.1.2019

Programski svet RTVS o imenovanju Štularja za direktorja radia

Ljubljana, 21. januarja (STA) - Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo na današnji seji odločal o soglasju k imenovanju Mirka Štularja za direktorja nacionalnega radia. Podal bo tudi mnenje k predlogu finančnega načrta RTVS za letošnje leto ter prisluhnil poročilu varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev Ilinke Todorovski za december lani.

Generalni direktor RTVS Igor Kadunc je programskemu svetu zavoda predlagal, naj podpre kandidaturo Štularja za direktorja Radia Slovenija (RAS). Sicer se je Kadunc odločal med Štularjem, ki je zdaj odgovorni urednik Vala 202, ter urednico uredništva večernega in nočnega programa na Prvem programu RAS Darjo Groznik.

Od petih vlog, ki so prispele na razpis za mesto direktorja nacionalnega radia, sta bili le dve popolni, oddala pa sta ju Štular in Groznikova. Oba sta že več let zaposlena na RAS. Tako eden kot drugi sta se v preteklosti že potegovala za mesto direktorja radia.

Zdajšnjemu direktorju RAS Mihi Lamprehtu se bo že drugi štiriletni mandat iztekel 28. februarja, so danes sporočili z RTVS. Kmalu po objavi tokratnega razpisa je napovedal, da se za nov mandat ne bo potegoval, saj da je zaradi samoomejevanja funkcije napočil čas, da vodenje radia prevzame nekdo drug.

Direktorja radia ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor RTVS po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta zavoda. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 svetniških glasov podpore.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar