FinD - Novice - JYSK v Sloveniji pričakuje nadaljnjo rast prodaje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.1.2019

JYSK v Sloveniji pričakuje nadaljnjo rast prodaje

Ljubljana, 21. januarja (STA) - Danska veriga pohištvenih prodajaln JYSK v Sloveniji za tekoče poslovno leto, ki se je začelo s septembrom lani, pričakuje povečanje prodaje za okoli desetino. Novih trgovin v tem letu ne načrtujejo, pričakujejo povečanje prodaje v obstoječih trgovinah in prek spleta.

Kot kaže na spletni strani Ajpesa objavljeno letno poročilo družbe JYSK Trgovina, so lani ustvarili 2,57 milijona evro čistega dobička, kar je 17 odstotkov več kot leto prej. Čisti prihodki od prodaje so se povečali za 8,2 odstotka na 33,51 milijona evrov.

"Rast prodaje je posledica predvsem povečanja prodaje v obstoječih trgovinah, spletni prodaji in odprtja ene nove trgovine v Krškem," so zapisali.

V letu 2019 pričakujejo povečanje prodaje za 9,6 odstotka. Za letos ne načrtujejo odprtja nobene nove trgovine, tako da bo šla pričakovana rast prodaje na račun prodaje v obstoječih prodajalnah in prek spleta. Število zaposlenih - konec minulega poslovnega leta so jih imeli 192 - naj se ne bi bistveno spremenilo.

JYSK, ki je na slovenski trg vstopil leta 2008 in ima v Sloveniji 21 prodajaln, je danes sporočil, da še naprej išče nove lokacije za prodajne prostore s povprečno velikostjo 1250 kvadratnih metrov na priljubljenih lokacijah z dobro prometno povezavo v nakupovalnem območju ali v bližini nakupovalnih središč. Lokacije iščejo v vseh mestih z več kot 6000 prebivalci, so navedli.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar