FinD - Novice - Koritnik odstopil z mesta direktorja Termoelektrarne Šoštanj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.1.2019

Koritnik odstopil z mesta direktorja Termoelektrarne Šoštanj

Šoštanj, 18. januarja (STA) - Direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Arman Koritnik je odstopil s položaja. Kot so v Tešu pojasnili za STA, se je za predčasno končanje mandata, ki bi se mu iztekel v letošnjem letu, odločil iz osebnih razlogov. Spletni portal Siol pa poroča, da nove službe ne bo našel v Holdingu Slovenske elektrarne (HSE), ampak v zasebnem sektorju.

Koritnik bo delo, kot so še pojasnili v Tešu, opravljal do primopredaje, ime njegovega naslednika pa še ni znano. Za Siol je dejal, da vzrok za njegov odhod niso nesoglasja s Holdingom Slovenske elektrarne (HSE). "Odločitev sem sprejel zaradi drugih izzivov," je pojasnil.

Da je Koritnik odstopil iz osebnih razlogov, so potrdili tudi v HSE, od koder so sporočili, da bo Teš vodil še do konca februarja, medtem pa termoelektrarna deluje nemoteno. "Teš je pomembna družba v skupini HSE in aktivnosti za imenovanje novega direktorja že aktivno potekajo," so dodali.

Koritnik je štiriletni mandat na čelu termoelektrarne začel 1. decembra 2015, ko je na tem mestu nasledil Matjaža Eberlinca. V javnosti je v času njegovega vodenja Teša odmevala predvsem poteza, ko se je aprila 2016 na tretji dan splošne stavke v energetiki zaprl v komandno sobo, da bi preprečil omejevanje proizvodnje ali celo izklop Teša.

Pred vodenjem Teša je Koritnik deloval na področjih finančne sanacije podjetij, optimizacije poslovanja in poslovnih procesov, reorganizacije in uvajanje informatizacije v poslovanje, priprave strateških poslovnih načrtov, motivacije ključnih kadrov, uvajanja nematerialnega nagrajevanja za doseganje visoke motiviranosti zaposlenih in globalnega marketinga.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar