FinD - Novice - Občina Vojnik jeseni načrtuje gradnjo novega vrtca na Frankolovem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.1.2019

Občina Vojnik jeseni načrtuje gradnjo novega vrtca na Frankolovem

Vojnik, 19. januarja (STA) - Občina Vojnik jeseni zaradi prostorske stiske načrtuje gradnjo novega vrtca na Frankolovem, če bodo do konca tega meseca prejeli gradbeno dovoljenje in če bo razpis za izvajalca del potekal brez težav. Naložba bo vredna okoli dva milijona evrov, vojniški župan Branko Petre pa upa, da jo bodo zaključili prihodnje leto.

Petre je za STA pojasnil, da si nov vrtec ter nekatere skupne prostore vrtca in šole želijo zgraditi zaradi prostorske stiske v objektu Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo. S tem se bo v obstoječih šolskih prostorih sprostila površina za kakovostnejše oblikovanje šolskega programa, vrtec pa bo ločena enota, ki bo s šolo delno funkcionalno povezan.

Površina novega vrtca bo 1400 kvadratnih metrov, imel pa bo štiri oddelke, medtem ko ima zdajšnji tri. "Poleg tega enotno rešujemo energetiko vrtca in šole, za kar je predvidno ogrevanje z lesno biomaso. Enotno rešujemo tudi prehrano vrtca in šole, saj se sedaj hrana vozi iz vojniške osnovne šole," je povedal Petre in dodal, da pri gradnji vrtca upa na evropska sredstva oz. pomoč s strani Eko sklada.

Novogradnja vrtca bo v pritlični etaži predvidoma zajemala osrednjo kuhinjo ter jedilnico, ki bosta pokrivali potrebe za šolo in vrtec skupaj. Obstoječa razdelilna kuhinja in jedilnica v šoli bosta torej razbremenjeni in uporabni v druge namene. Novogradnja se bo navezovala neposredno na obstoječo telovadnico. Obstoječi prostor za oder bo v celoti nadomeščen z novogradnjo ter etažno nadgrajen. Obstoječi pokriti hodnik, ki vodi iz šolskega dela mimo telovadnice do odra, pa bo povezoval šolo z novogradnjo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar