FinD - Novice - Furs vzpodbuja oddajo podatkov o vzdrževanih članih prek eDavkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.1.2019

Furs vzpodbuja oddajo podatkov o vzdrževanih članih prek eDavkov

Ljubljana, 18. januarja (STA) - Zavezanci, ki bodo podatke o vzdrževanih družinskih članih oddali preko mobilne ali spletne aplikacije eDavki, bodo v primeru priznane posebne olajšave in preplačila dohodnine prejeli vračilo dohodnine 13 dni prej, kot je zakonsko določen rok, so danes sporočili iz Fursa.

Kot so pojasnili v Finančni upravi RS (Furs), bodo to storili zato, ker je za Furs obdelava podatkov o vzdrževanih družinskih članih, oddanih prek mobilne ali spletne aplikacije eDavki, enostavnejša in hitrejša od tistih, ki so oddani na papirnatih obrazcih.

Zavezanci za dohodnino, ki lani med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane oz. so jo uveljavljali, a želijo te podatke spremeniti, morajo vlogo o tem posredovati Fursu najpozneje do 5. februarja.

E-oddaja vlog ima po navedbah Fursa tudi druge prednosti. Med njimi so našteli uporabo predizpolnjenega obrazca s podatki iz prejšnjega leta, hitrejše in preprostejše izpolnjevanje, možnost oddaje 24 ur na dan, sedem dni v tednu, brez stroškov poštnine, vpogled v oddano vlogo in sodelovanje v nagradni igri.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar