FinD - Novice - Na ministrstvu za infrastrukturo znova o časovnici izgradnje tretje razvojne osi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

16.1.2019

Na ministrstvu za infrastrukturo znova o časovnici izgradnje tretje razvojne osi

Ljubljana, 16. januarja (STA) - Darsov časovni načrt izgradnje severnega dela tretje razvojne osi bo danes vnovič osrednja tema sestanka, ki je za opoldne sklican na ministrstvu za infrastrukturo. Korošci pričakujejo, da se bo danes predstavljen časovni načrt približal rokom iz leta 2017 podpisanega protokola, v nasprotnem primeru napovedujejo protestne aktivnosti.

Dars je 19. decembra lani predstavil noveliran časovni načrt izgradnje severnega dela tretje razvojne osi. Ta se precej razlikuje od načrta, ki ga je sam Dars pripravil za protokol, katerega je s predstavniki koroške in savinjsko-šaleške regije julija 2017 podpisal takratni minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Nov Darsov časovni načrt predvideva, da bi se gradnja hitre ceste proti Slovenj Gradcu začela šele konec leta 2020, leto dni kasneje, kot je predvideno v protokolu, zaključek gradnje pa bi bil leta 2026, kar je tri leta kasneje od načrta v protokolu.

Korošci so takšen časovni načrt zavrnili. Poudarjajo, da niso nastale nobene objektivne okoliščine, ki bi zamik upravičevale. Od današnjega sestanka, na katerega se odpravljajo z okrepljeno ekipo predstavnikov regije, tudi gospodarstva, pričakujejo terminski načrt, ki bo bližje rokom v protokolu.

Da se časovnica projekta čim bolj približa, pričakuje tudi premier Marjan Šarec. Kot je nedavno dejal, ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek dela na tem, da se Darsova časovnica nekoliko spremeni in premakne bližje.

Na Darsu pa poudarjajo, da je bila časovnica za protokol pripravljena že februarja 2017 in da je ključni razlog za časovni zamik projekta ta, da je projekt bistveno zahtevnejši, kot se je domnevalo na začetku.

Pred stavbo ministrstva za infrastrukturo bi se danes lahko zbralo nekaj podpornikov čimprejšnje izgradnje hitre ceste proti Koroški, saj je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os vse zainteresirane javno povabila, da v času sestanka pridejo pred ministrstvo za infrastrukturo in se tako čim prej seznanijo z nadaljnjo usodo projekta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar