FinD - Novice - Nova uprava 2TDK začela delo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.1.2019

Nova uprava 2TDK začela delo

Ljubljana, 15. januarja (STA) - Danes je začela delo nova tričlanska uprava družbe 2TDK, ki vodi projekt gradnje drugega tira. Investicijski program zanj je v ponedeljek obravnaval projektni svet ministrstva, vlada kot skupščina naj bi ga po potrditvi nadzornikov 2TDK po željah infrastrukturne ministrice Alenke Bratušek sprejela še ta mesec, so povedali na ministrstvu.

Investicijski program je v ponedeljek obravnaval projektno-finančni svet pri ministrstvu za infrastrukturo, zdaj morajo o njem odločati organi družbe 2TDK. Tako nadzorni svet kot uprava v družbi sta prevetreni, saj sta v petčlanskem nadzornem svetu na novo predsednik sveta Matej Pirc in član Damijan Brulc, uprava pa se je razširila z eno- na tričlansko.

Upravo družbe, prej z direktorjem Žarkom Sajičem, sta z današnjim dnem tako popolnila nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Dušan Zorko in Marko Brezigar. Po pisanju Dela bo Zorko poleg vodenja uprave prevzel odgovornost za finance, Brezigar za tehnično področje, Sajić pa verjetno za splošno in pravno področje ter javna naročila. Novi sodelavci si bodo delo natančneje razdelili danes, so povedali v družbi.

Vlada naj bi ta mesec potrdila tudi koncesijsko pogodbo z 2TDK. Po potrditvi investicijskega programa, ki ga je pripravila družba Deloitte, pa bodo lahko stekla pripravljalna dela, v katerih bo Kolektor zgradil ceste za dostop do predvidene trase drugega tira, sprožili pa bodo lahko tudi postopke za izbor izvajalca za glavna gradbena dela v tem projektu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar