FinD - Novice - Objavljen razpis za direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.1.2019

Objavljen razpis za direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov

Ljubljana, 14. januarja (STA) - Ministrstvo za javno upravo je danes objavilo javni natečaj za položaj direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov. Na čelu urada je trenutno Nataša Dolenc, ki jo je vlada kot vršilko dolžnosti imenovala po tistem, ko je s položaja razrešila Dobrana Božiča. Zadnji dan za prijavo na razpis je 22. januar.

Kandidati morajo biti med drugim državljani Slovenije in imeti najmanj visokošolsko univerzitetno izobrazbo ali najmanj specialistično izobraževanje po visokošolski strokovni izobrazbi. Poleg tega ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ali obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev, prav tako proti njim ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Kot je še razvidno iz besedila javnega natečaja, objavljenega na spletni strani ministrstva, morajo zainteresirani za položaj direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov dokazati najmanj sedem let delovnih izkušenj ter k prijavi med drugim predložiti vizijo prednostnih nalog in razvoja urada v petletnem mandatnem obdobju.

Vlada je Božiča s položaja direktorja vladnega urada za varovanje tajnih podatkov septembra lani razrešila na njegovo prošnjo in Dolenčevo za vršilko dolžnosti imenovala za največ šest mesecev. Na položaj direktorja urada ga je vlada za petletni mandat imenovala oktobra 2017. Božič je zdaj državni sekretar na zunanjem ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar