FinD - Novice - V novomeškem stanovanjskem naselju Podbreznik naprodaj zadnja Imosova zemljišča
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.1.2019

V novomeškem stanovanjskem naselju Podbreznik naprodaj zadnja Imosova zemljišča

Ljubljana/Novo mesto, 14. januarja (STA) - Stečajna upraviteljica družbe Imos Ljubljana v stečaju Branka Remškar je na spletni strani Ajpesa v petek objavila vabilo k nezavezujočemu dajanju ponudb za še neprodane nepremičnine oz. še nepozidana zemljišča v novomeškem stanovanjskem naselju Podbreznik. Rok za oddajo ponudb preteče dva meseca po objavi vabila.

Remškarjeva je za STA povedala, da gre za še nepozidana zemljišča z izboljšavami, ki skupaj z vsemi obveznostmi in pravicami iz sklenjenih pogodb, komunalnih prispevkov ter drugih pravnih aktov v zvezi z navedenimi zemljišči še sodijo v projekt Podbreznik.

Po prvotnem načrtu naj bi na teh oz. v Podbrezniku končali izgradnjo poslovne cone, zgradili naj bi še nekaj stanovanjskih objektov in vmes še individualnih gradenj.

Sicer pa so omenjena zemljišča projekta Podbreznik - tega je Imos želel razviti do konca, a ga je pri tem prehitel stečaj - zadnje še neprodano večje premoženje Imosa Ljubljana v stečaju, je še povedala Remškarjeva.

Kot navaja vabilo, izhodiščna cena pri dajanju ponudb za zemljišča v Podbrezniku ni določena, obveznost stečajnega dolžnika skleniti pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno, pa je izključena.

Novomeško naselje Podbreznik pri Češči vasi so z odprtjem prvih treh stanovanjskih blokov odprli leta 2008, takrat pa so se v stanovanja, ki jih je Imos zgradil s sovlagatelji, z Nacionalnim stanovanjskim skladom in novomeško družbo Zarja, vselili prvi stanovalci.

Kot je ob odprtju napovedal direktor Imosa in predsednik njegove uprave Branko Kastelic, naj bi v Podbrezniku na robu Novega mesta zraslo tudi trgovsko središče, razmišljali so še o gradnji doma starejših, novomeška občina pa je napovedala odprtje otroškega vrtca.

Vse to se do zdaj ni zgodilo, ob stanovanjskih blokih pa sta zrasla poslovni inkubator in poslovna cona. V soseščini Podbreznika je tudi kolesarski velodrom, ki ga Mestna občina Novo mesto prenavlja v športni vadbeni center ter ob njem načrtuje še plavalni bazen.

Več življenja naj bi v Podbreznik, ki je zdaj predvsem spalno naselje, prinesla načrtovana brv, ki ga bo povezala z nasprotnim bregom Krke oz. z območjem novomeške Irče vasi in Broda.

Za gradnjo brvi v Irči vasi so po zadnjih podatkih novomeške občine končali parcelacijo, do konca februarja pa pričakujejo rešitev zadnjega problema z lastništvom potrebnih zemljišč.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar