FinD - Novice - Nemčija po začasnih podatkih lani z 11 milijardami evrov presežka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.1.2019

Nemčija po začasnih podatkih lani z 11 milijardami evrov presežka

Berlin, 11. januarja (STA) - Še vedno visoka gospodarska rast in nizke obresti so nemškemu proračunu lani omogočile 11,2 milijarde evrov presežka, kažejo danes objavljeni začasni podatki nemškega finančnega ministrstva. Denar naj bi v veliki meri znova namenili za reševanje migrantske problematike, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Državne investicije so lani znašale 38,1 milijarde evrov, kar je dobre štiri milijarde več kot predlani. Uradne podatke bo finančno ministrstvo objavilo prihodnji teden.

V svetovnem in posledično nemškem gospodarstvu se v zadnjem času sicer kažejo znaki ohlajanja. Nekateri inštituti so tako znižali napoved rasti nemškega BDP, nazadnje Nemški inštitut za ekonomska raziskovanja (DIW), ki je napoved gospodarske rasti za leto 2018 decembra znižal za 0,3 odstotne točke na 1,5 odstotka, za letos pa za 0,1 odstotne točke na 1,6 odstotka.

Za nemški trg dela je bilo lansko leto medtem najboljše od združitve vzhodnega in zahodnega dela Nemčije leta 1990. V Nemčiji je bilo lani v povprečju zaposlenih 44,8 milijona ljudi, kar na letni ravni predstavlja 1,3-odstotno rast.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar