FinD - Novice - Spletna banka N26 z rekordno višino zbranih sredstev med nemškimi fintech podjetji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.1.2019

Spletna banka N26 z rekordno višino zbranih sredstev med nemškimi fintech podjetji

Berlin, 12. januarja (STA) - Nemška spletna banka N26 je za zagon svojih storitev v ZDA zbrala 300 milijonov dolarjev (257 milijonov evrov), kar predstavlja najuspešnejšo kampanjo za zbiranje sredstev med nemškimi tehnološkimi podjetji, ki ponujajo finančne storitve (t. i. fintech podjetji). Ocenjena vrednost družbe zdaj znaša 2,7 milijarde dolarjev (2,31 milijarde evrov).

Večino zbranih sredstev sta zagotovila ameriški sklad tveganega kapitala Insight Venture Partners in singapurski državni sklad GIC, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Eden prvih vlagateljev v N26 David Rosskamp je ocenil, da velika količina zbranih sredstev predstavlja znak zaupanja ameriških in azijskih vlagateljev v sposobnost podjetja, da razvije globalno poslovanje.

Posebnost berlinske N26 je v tem, da deluje povsem spletno. Uporabniki vse potrebno opravijo prek mobilne aplikacije ali računalnika, fizičnih poslovalnic pa ni. Tudi račun je tako mogoče odpreti le prek računalnika ali pametne mobilne naprave.

To prinaša številne prednosti, med drugim poenostavitve postopkov brez čakalnih vrst, pa tudi slabosti, kot je odsotnost poslovalnice, kamor bi se lahko po potrebi obrnili na pomoč.

Analitiki tako menijo, da račun pri N26 ne more učinkovito nadomestiti običajnega bančnega računa, predstavlja pa njegovo zelo učinkovito dopolnitev, ki bi sčasoma morda lahko prerasla v edini račun.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar