FinD - Novice - V okviru programa Urbact razpis za vzpostavitev novih akcijskih omrežij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.1.2019

V okviru programa Urbact razpis za vzpostavitev novih akcijskih omrežij

Ljubljana, 13. januarja (STA) - V okviru programa Urbact, to je program evropskega teritorialnega sodelovanja za spodbujanje in podpiranje trajnostnega in celovitega urbana razvoja, je objavljen razpis za mesta, s katerim se bo vzpostavilo do 23 novih akcijskih omrežij. V akcijskih omrežjih evropska mesta iščejo rešitve za pogoste urbane izzive, razpis pa je odprt do 17. aprila.

Kot so sporočili z ministrstva za okolje in prostor, imajo mesta z vključitvijo v omrežje Urbact priložnost za sodelovanje z drugimi mesti in občinami iz vse Evrope, izmenjavo izkušenj z lokalnimi deležniki in preizkušanje novih rešitev za izzive v svojem mestu.

V akcijskih omrežjih evropska mesta iščejo rešitve za pogoste urbane izzive. Omrežja združujejo do 10 partnerjev iz različnih evropskih držav, ki izmenjujejo izkušnje in se učijo eno od drugega.

Partnerji bodo tekom dveletnega sodelovanja razvili celostne akcijske načrte in bodo lahko nekaj manjših rešitev preizkusili kot pilotne aktivnosti v praksi. Vse to bodo dosegli s povezovanjem lokalnih deležnikov in sodelovanjem v mednarodnem partnerstvu.

"Sodelovanje v Urbact partnerstvu je vznemirljivo potovanje odkrivanja, izmenjave in preizkušanja, ki opolnomoči deležnike in spremeni način dela v mestu ter ima dejanski vpliv na lokalni ravni. To omogoča preizkušena Urbact metoda izmenjave in učenja z orodji, ki so prilagojena potrebam posameznih mest in podpirajo strokovnjake in praktike," so še poudarili na ministrstvu.

Zainteresirani bodo več informacij o razpisu dobili na informativnih dnevih, ki jih nacionalne Urbact točke organizirajo v vseh državah EU. V Sloveniji bo Urbact info dan potekal 24. januarja v Mariboru.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar