FinD - Novice - Šentjurski hotel Žonta v roke Romana Moškotevca
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.1.2019

Šentjurski hotel Žonta v roke Romana Moškotevca

Šentjur, 10. januarja (STA) - Šentjurski podjetnik Roman Moškotevc je danes prek svojega podjetja Voc Ekologija kot edini na javni dražbi kupil propadajoči hotel Žonta po izklicni ceni 710.000 evrov. Hotel je bil sicer leta 2016 ocenjena na več kot milijon evrov, vendar po zakonu na prvi javni dražbi ne sme biti prodan za manj kot 70 odstotkov vrednosti.

Moškotevc je danes za STA izrazil upanje, da bodo vsi postopki za prenos lastništva hotela Žonta iz Šentjurja, ki je bil v lasti podjetnika Marjana Žonte, končani v dveh do treh mesecih.

Na vprašanje, kakšne načrte ima za hotel, je pojasnil, da bodo načrte oblikovali v prihodnjih mesecih, saj bo treba najprej ugotoviti, kaj za lokacijo hotela predvideva občinski prostorski načrt.

Podjetje Voc Ekologija je bilo tudi edini upnik hotel Žonta, ki mu je bil dolžan še višji znesek od izklicne cene na današnji javni dražbi.

Hotel Žonta, velikosti 2000 kvadratnih metrov, ki stoji v središču Šentjurja, je bil v zadnjem obdobju tudi tarča vlomilcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar