FinD - Novice - Po neuspešnem preventivnem prestrukturiranju Vetpet v stečaj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.1.2019

Po neuspešnem preventivnem prestrukturiranju Vetpet v stečaj

Ljubljana, 10. januarja (STA) - Družba Vetpet, lastnica več kot 20 trgovin Zootic s ponudbo hrane, pripomočkov in opreme za hišne ljubljenčke, je po neuspešnem postopku preventivnega prestrukturiranja končala v stečaju. Ljubljansko okrožno sodišče ga je nad družbo uvedlo minuli petek, negotova usoda pa s tem čaka približno 100 zaposlenih.

Predlog za začetek stečajnega postopka je predlagala družba sama, zato je sodišče domnevalo, da je ta insolventna, izhaja iz objave na Ajpesu. Neugoden finančni položaj je skušala rešiti sredi lanskega junija s postopkom preventivnega prestrukturiranja, a ta ni bil uspešen.

Kot danes piše Dnevnik, je s preventivnim prestrukturiranjem soglašala Banka Sparkasse, ki je bila imetnica nekaj več kot 45-odstotnega deleža finančnih terjatev. Te so konec lanskega marca znašale 2,4 milijona evrov, a dolžnik v dogovorjenem roku ni vložil zahteve za potrditev sporazuma o prestrukturiranju.

Tako je usoda trgovin Zootic po državi in nekaj več kot 100 zaposlenih negotova. Na vprašanje, kaj bo z njimi in kaj bo z živalmi v prodaji, če bodo trgovine zaprli, časnik ni dobil odgovora ne s strani družbe ne s strani stečajne upraviteljice Anite Kodba.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar