FinD - Novice - Prihodki Luke Koper lani navzgor za sedem odstotkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.1.2019

Prihodki Luke Koper lani navzgor za sedem odstotkov

Koper, 10. januarja (STA) - Luka Koper je po prvih podatkih v lanskem letu ustvarila 223,66 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je sedem odstotkov več kot predlani. Ladijski pretovor se je povečal za tri odstotke na 24,05 milijona ton, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Merjeno v tonah se je ladijski pretovor zabojnikov lani v primerjavi s predlani povečal za pet odstotkov, pretovor sipkega in razsutega tovora za odstotek, generalnega tovora za 11 odstotkov in avtomobilov za tri odstotke, medtem ko se je ladijski pretovor tekočega tovora zmanjšal za odstotek.

Merjeno v kosih se je ladijski pretovor zabojnikov povečal za osem odstotkov na 988.499, pretovor avtomobilov pa za dva odstotka na 754.409.

V Luki Koper so sredi decembra ocenili, da bodo letos pretovorili nekoliko manj ton ladijskega tovora kot leta 2017, vendar še vedno tri odstotke več od načrtov, in sicer za okoli 23,8 milijona ton. V letošnjem letu pričakujejo triodstotno rast pretovora.

Čisti prihodki od prodaje Luke Koper so lani zrasli za približno toliko, kot so napovedovali v družbi. Letos naj bi se povečali za okoli osem odstotkov na 238 milijonov evrov, so sredi decembra še sporočili iz družbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar