FinD - Novice - Tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo zoper Štularja v zadevi obnova vodovoda OI
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.1.2019

Tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo zoper Štularja v zadevi obnova vodovoda OI

Ljubljana, 09. januarja (STA) - Specializirano državno tožilstvo je zavrglo ovadbo Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana zoper nekdanjega vodjo investicij na ministrstvu za zdravstvo Tadeja Štularja, so sporočili z ministrstva za zdravje. Inštitut je Štularju očital zlorabo položaja in pridobitev premoženjske koristi podjetju Kovinar Kočevje in podizvajalcema pri obnovi vodovoda.

Maja 2014 je namreč stekla obnova vodovoda na OI, ki so jo spremljali sumi o številnih nepravilnostih. Razpis za obnovo vodovoda na inštitutu naj bi namreč na ministrstvu za zdravje priredili za točno določenega izvajalca, podjetje Kovinar Kočevje, pri čemer naj bi država obnovo preplačala za približno dva milijona evrov.

Na OI so zaradi tega na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper Štularja, ki je kot takratni vodja sektorja za investicije in javna naročila na ministrstvu vodil postopek javnega naročanja in sklenitve pogodbe za obnovo vodovoda. Ovadba ga je bremenila suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja, pri čemer naj bi podjetju Kovinar Kočevje in dvema njegovima podizvajalcema (Medicoengineering in Gradia) pridobil tudi veliko protipravno premoženjsko korist v višini vsaj 2,1 milijona evrov.

Septembra 2014 je Nacionalni preiskovalni urad v zvezi s tem opravil več hišnih preiskav. Po takratnih neuradnih informacijah medijev so bili glavni osumljenci v kriminalistični preiskavi Štular, Tanja Frantar Zabret iz Medicoengineeringa in njen partner Igor Zabret.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar