FinD - Novice - ZPS vabi potrošnike k skupinskemu nakupu klimatskih naprav
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.1.2019

ZPS vabi potrošnike k skupinskemu nakupu klimatskih naprav

Ljubljana, 09. januarja (STA) - Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) se po kampanjah za zamenjavo dobavitelja elektrike in plina podaja v skupinski nakup klimatskih naprav. Prijave zainteresiranih potrošnikov sprejemajo od danes dalje, v drugi polovici februarja bo znan izbrani ponudnik, 21. april pa je zadnji dan, ko bo možno opraviti nakup. Cenenih modelov naprav ne bo.

Kot je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnila predsednica ZPS Breda Kutin, gre za prvo kampanjo skupinskega nakupa, podobno kot pri že izvedenih akcijah skupinske zamenjave ponudnika električne energije in plina pa želijo zbrati čim več zainteresiranih posameznikov, ki potrebujejo klimatsko napravo.

Akciji se lahko pridružijo vsi potrošniki, ne le člani ZPS. Prijave so možne od danes dalje na spletni strani www.skupinskinakupzps.si, zainteresirani bodo v drugi polovici februarja preko elektronske pošte dobili nezavezujočo ponudbo. Registrirani potrošnik bo nakup opravil z enoznačno identifikacijo neposredno pri izbranem ponudniku, a bo to lahko storil le do 21. aprila. Po tem datumu se namreč skupinski nakup zaključi.

ZPS želi potrošnikom z akcijo ponuditi možnost ugodnega in varnega nakupa kakovostnih in učinkovitih klimatskih naprav z zunanjim in notranjim delom, je pojasnila Kutinova in dodala, da je pri tem vključena tudi montaža naprave znotraj meja Slovenije.

"Verjamemo, da tak preudaren nakup lahko veliko prinese potrošnikom," je poudarila predsednica ZPS in spomnila, da zveza ne prodaja naprav, ampak poskuša čim več iztržiti za potrošnika.

Po pojasnilih Boštjana Okorna kampanja skupinskega nakupa klim sodi v okvir projekta Clear, katerega namen je približati in predstaviti možnosti za učinkovito rabo energije.

Kot je navedel, bodo v okviru kampanje izbrali tistega ponudnika, ki bo glede na postavljena merila ponudil največ za potrošnika - kakovostno in energijsko varčno klimatsko napravo z ugodno ceno ter strokovno montažo.

"Klimatske naprave, ki bodo v tem sklopu, so kakovostne, učinkovite in so preverjene na naših testih, kjer so dobile vsaj dobro ali zelo dobro oceno. To pomeni, da so med najboljšimi na trgu," je povedal Okorn in zagotovil še, da "cenenih klimatskih naprav v tem skupinskem nakupu ne bo".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar