FinD - Novice - Italija s 678 milijoni kaznovala avtomobilski finančni kartel
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.1.2019

Italija s 678 milijoni kaznovala avtomobilski finančni kartel

Milano, 09. januarja (STA) - Italijanski varuh konkurence je danes potrdil, da je zaradi kartelnega dogovarjanja pri financiranju nakupov avtomobilov kaznoval več proizvajalcev avtomobilov, med njimi podjetja BMW, Fiat-Chrysler, Ford in Toyota. Zahteva plačilo kazni v skupni višini 678 milijonov evrov.

Proizvajalci avtomobilov in povezane banke, ki so kupcem vozil ponujale kredite, so bili spoznani za krive kartelnega dogovarjanja v obdobju med letoma 2003 in 2017, je po poročanju francoske tiskovne agencija AFP sporočil italijanski urad za konkurenco in trg AGCM.

V kartelu so sodelovali tudi podjetje General Motors, finančne institucije PSA (Peugeot-Citroen), Renault, Volkswagen, Santander Consumer Bank ter trgovinski združenji Assofin in Assilea.

Podjetja so med letoma 2003 in 2017 sklenila dogovor, ki je "spremenil konkurenčno dinamiko na trgu prodaje avtomobilov s financiranjem," je zapisano v sporočilu za javnost. Pri tem je italijanski varuh konkurence opozoril na "enoten, zapleten in trajen dogovor, ki je vključeval tudi izmenjavo občutljivih informacij o količinah in cenah".

Kartelno dogovarjanje, v katerem sta tudi sama sodelovala, sta pristojnemu organu prijavila nemški Daimler in njegova enota Mercedes Benz Financial Services Italia, v zameno pa sta prejela "popolno imuniteto", je sporočil AGCM.

"Glede na težo in trajanje kršitev" je organ podjetjem naložil globo v skupni višini 678 milijonov EUR.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar