FinD - Novice - Vloge za delovna dovoljenja za državljane BiH tudi elektronske
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.1.2019

Vloge za delovna dovoljenja za državljane BiH tudi elektronske

Ljubljana, 09. januarja (STA) - Vlaganje vlog za izdajo delovnih dovoljenj na podlagi sporazuma o zaposlovanju državljanov Bosne in Hercegovine v Sloveniji po novem poteka tudi elektronsko. Novost bo po ocenah ministrstva za delo olajšala postopke obema stranema. Vloge je mogoče oddati prek portala Spot, so sporočili z ministrstva.

Vzpostavitev novosti, ki velja od 24. decembra, je med drugim vključevala širitev digitalizacije obrazcev in postopkov v okviru projekta eBDP. V njegovem sklopu so namreč lani vzpostavili možnost elektronskega vlaganja vlog za enotna dovoljenja za prebivanje in delo, elektronsko vlaganje pa so zdaj razširili še na delovna dovoljenja na podlagi sporazuma o zaposlovanju državljanov Bosne in Hercegovine v Sloveniji.

Ti državljani predstavljajo največji delež tujih delavcev v Sloveniji. Število tujcev, ki delajo v Sloveniji, sicer v zadnjem času močno raste, saj delodajalci predvsem za nekatere deficitarne poklice delovno silo vse težje najdejo doma, zato zaposlujejo tujce.

Na ministrstvu pričakujejo, da bo elektronskega vlaganja vlog čim več, saj bo to po njihovih besedah olajšalo postopke obema stranema.

Podoben sporazum velja tudi za zaposlovanje srbskih državljanov v Sloveniji. Dokument med drugim določa ključne elemente, kot so pogoji in obseg zaposlovanja srbskih državljanov v Sloveniji, pogoje in postopke za izdajo delovnih dovoljenj ter obveznosti in dolžnosti delodajalcev in delavcev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar