FinD - Novice - Samsung v četrtletju s 30-odstotnim padcem dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.1.2019

Samsung v četrtletju s 30-odstotnim padcem dobička

Seul, 08. januarja (STA) - Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je zadnje četrtletje lani po ocenah končal s 28,7-odstotnim padcem dobička iz poslovanja, ustavil naj bi se pri 10.800 milijardah vonov (nekaj manj kot devet milijard evrov). Upad dobička, gre za prvi četrtletni padec v zadnjih dveh letih, je posledica slabšega povpraševanja in ostre konkurence.

Vodilni svetovni proizvajalec pametnih telefonov in spominskih čipov se namreč sooča s slabšim povpraševanjem po čipih in ostro konkurenco na področju pametnih telefonov, predvsem s strani kitajskih proizvajalcev, kot sta npr. Huawei in Xiaomi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so poudarili v Samsungu, jih je predvsem prizadelo slabše povpraševanje po spominskih čipih, ki mu je sledil večji padec cen izdelkov od pričakovanj. Prodaja se bo po pričakovanjih podjetja umirila v prvem polletju letos, v drugi polovici leta pa naj bi se okrepila.

Dobiček iz poslovanja na letni ravni bo sicer nižji od pričakovanj trga. Samsung naj bi po ocenah vlagateljev v zadnjem trimesečju ustvaril 13.500 milijard vonov dobička iz poslovanja.

Do nižjega dobička prihaja v času slabše prodaje. Prihodki od prodaje se bodo po ocenah podjetja v zadnjem četrtletju 2018 ustavili pri 59.000 milijardah vonov, kar je nekaj več kot 10 odstotkov manj kot v predhodnem letu.

Samsung bo poslovne rezultate sicer objavil ob koncu meseca. Za celotno leto 2018 pričakuje 58.900 vonov dobička iz poslovanja in 243.500 milijard vonov prihodkov od prodaje. Dobička naj bi bilo v medletni primerjavi za 10 odstotkov več, prihodkov pa za 1,6 odstotka več.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar