FinD - Novice - Cene nafte brez velikih sprememb
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.1.2019

Cene nafte brez velikih sprememb

Singapur, 08. januarja (STA) - Cene nafte vztrajajo na podobnih vrednostih kot v ponedeljek. Trgovci čakajo na razplet pogovorov med ZDA in Kitajsko za sklenitev trgovinskega sporazuma, v katerih so pogajalci optimistični. Čakajo pa tudi na najnovejše podatke o stanju zalog nafte v ZDA, kjer trg pričakuje padec zalog.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom februarja je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 48,48 dolarja, kar je štiri cente manj kot v ponedeljek. Sod severnomorske nafte brent z marčnim dobavnim rokom se je pocenil za 10 centov na 57,23 dolarja.

Pogovori med ZDA in Kitajsko o prekinitvi trgovinskega spora potekajo drugi dan. Pogajalci so optimistični in napovedujejo dobre možnosti za sklenitev dogovora, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zasebni inštitut API bo danes objavil podatek o stanju zalog v ZDA, ameriška vlada pa bo uradne podatek obelodanila v sredo. Trg pričakuje, da se bodo te zmanjšale, kar bi lahko pripomoglo k novi rasti cen črnega zlata.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar