FinD - Novice - Usoda Adrie Airways bi bila lahko znana še ta mesec
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.1.2019

Usoda Adrie Airways bi bila lahko znana še ta mesec

Ljubljana, 03. januarja (STA) - Adria Airways je agenciji za civilno letalstvo zadnji dan lanskega leta posredovala zahtevano dokumentacijo glede zagotovitve dolgoročne solventnosti. Kot so pojasnili na agenciji, bodo obsežno gradivo temeljito pregledali, postopek pa predvidoma zaključili ta mesec. Če zagotovila Adrie ne bodo ustrezna, ji grozi odvzem operativne licence.

Agencija za civilno letalstvo je po obsežnem nadzoru lani poleti ugotovila, da Adria Airways ni več sposobna plačevati obveznosti, zato je lastnici družbe, družbi 4K Invest, s ciljem dolgoročne finančne vzdržnosti naložila dokapitalizacijo podjetja.

Nemci so Adrio proti koncu lanskega leta dokapitalizirali s štirimi milijoni evrov, obenem pa so napovedali, da še večja dokapitalizacija v višini najmanj 10 milijonov evrov ostaja načrtovana za prvo letošnje četrtletje.

V agenciji za civilno letalstvo so prevozniku za predložitev ustreznih zagotovil dali časa do konca lanskega leta, kot so danes pojasnili za STA, so pošto prejeli 31. decembra.

"Ker je gradivo obsežno, in ga moramo temeljito pregledati, odgovora na vaša vprašanja še ne moremo podati," so zapisali v odgovoru na vprašanje o nadaljnjih postopkih agencije. Predvidevajo, da bodo postopek zaključili do konca januarja.

Letalskemu prevozniku zaradi nezadostne dokapitalizacije grozi odvzem operativne licence. Adria, ki zaposluje 400 ljudi, sicer samo kontroli zračnega prometa dolguje več kot milijon evrov, ostali upniki pa terjatev ne razkrivajo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar