FinD - Novice - Kopičenje zalog v luči brexita spodbudilo aktivnost britanskega gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.1.2019

Kopičenje zalog v luči brexita spodbudilo aktivnost britanskega gospodarstva

London, 02. januarja (STA) - Aktivnost britanskega gospodarstva je bila decembra najvišja v minulih šestih mesecih, saj podjetja zaradi morebitnih motenj, ki jih utegne povzročiti brexit, že kopičijo zaloge. Vrednost indeksa nabavnih menedžerjev (PMI), ki ga izračunava britanska analitska hiša Markit, se je z novembrskih 53,6 decembra povzpela na 54,2 točke.

Izsledki analitske hiše so presenetili napovedi analitikov, ki so si bili enotni, da bo vrednost indeksa v zadnjem mesecu leta padla na 52,5 točke. Vrednosti indeksa nad 50 točk sicer pomenijo rast, pod 50 pa krčenje.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je rast gospodarske aktivnosti povezana tako z domačim kot tujim povpraševanjem. Podjetja se namreč že pripravljajo na posledice brexita in pred izstopom Britancev iz EU kopičijo zaloge, so ob objavi rezultatov zapisali v IHS Markitu.

Kopičenje zalog se bo po pričakovanjih analitikov nadaljevalo, skladno s tem pa se bo nadaljevala tudi večja gospodarska aktivnost na Otoku, še poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar