FinD - Novice - Objavljen razpis za direktorja statističnega urada
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

31.12.2018

Objavljen razpis za direktorja statističnega urada

Ljubljana, 31. decembra (STA) - Vlada je danes objavila javni natečaj za položaj generalnega direktorja Statističnega urada RS. Urad začasno, najkasneje do 20. februarja 2019, vodi Genovefa Ružić, ki se ji je petletni mandat sicer iztekel z avgustom. Uradniški svet prijave na natečaj zbira do 14. januarja.

Kandidati morajo med drugim imeti primerno visokošolsko univerzitetno izobrazbo in najmanj sedem let delovnih izkušenj. Poleg tega ne smejo biti pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, ali obsojeni na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev, prav tako proti njim ne sme biti vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Zainteresirani za položaj direktorja statističnega urada morajo k prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja urada v petletnem mandatnem obdobju, vključno z načini upravljanja z viri v organu, za katerega vodenje kandidira, še izhaja iz natečaja, objavljenega na spletni strani ministrstva za javno upravo.

Prijave bo preverila posebna natečajna komisija, ki jo imenuje uradniški svet. Izbranega kandidata bo imenovala vlada, in sicer za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Ružićevi se je petletni mandat iztekel z 21. avgustom, vlada pa ji je zaupala začasno vodenje urada, in sicer za največ pol leta oz. najdlje do 20. februarja. Ružićeva je vodenje urada za pet let prevzela avgusta 2013, ko je na tem mestu zamenjala Ireno Križman, ki je izpolnila vse pogoje za upokojitev.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar