FinD - Novice - Vlada soglaša s spremembami aktov o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v državni upravi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.12.2018

Vlada soglaša s spremembami aktov o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v državni upravi

Ljubljana, 27. decembra (STA) - Vlada je danes dala soglasje k spremembam in dopolnitvam aktov o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v organih državne uprave, ki se nanašajo na realizacijo dogovora o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju in tarifnega dela aneksa h kolektivni pogodbi za državno upravo, uprave pravosodnih organov in lokalnih skupnosti.

Dogovor o plačah in drugih stroških dela v javnem sektorju ter aneksi h kolektivni pogodbi za javni sektor, za državno upravo, uprave pravosodnih organov in uprave samoupravnih lokalnih skupnosti - tarifni del, ki so bili med dokumenti, povezanimi z zaključkom pogajanj med vlado in reprezentativnimi sindikati javnega sektorja, urejajo tudi višje uvrstitve delovnih mest in nazivov v organih državne uprave v plačne razrede.

Zaradi navedenih sprememb je potrebno v aktih o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest uskladiti plačne razrede delovnih mest in nazivov s spremenjenimi plačnimi razredi. V postopku sprejema sistemizacije je v skladu z zakonom o javnih uslužbencih ter z uredbo o notranji organizaciji, sistemizaciji, delovnih mestih in nazivih v organih javne uprave in v pravosodnih organih treba pridobiti tudi soglasje vlade, so na vladi navedli v sporočilu za javnost po današnji dopisni seji.

Upoštevaje navedeno ter dejstvo, da gre za realizacijo dogovorjenih in z aneksom uveljavljenih sprememb pri uvrstitvah delovnih mest in nazivov v plačne razrede, je vlada dala soglasje k omenjenim spremembam.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar