FinD - Novice - Vlagatelji na evropskih borzah ostali brez božičnega darila
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.12.2018

Vlagatelji na evropskih borzah ostali brez božičnega darila

Pariz/London, 24. decembra (STA) - Na evropskih borzah se je trgovalni dan iztekel brez božičnega veselja in daril za vlagatelje. V luči blokade financiranja dela ameriške vlade, rovarjenja ameriškega predsednika Donalda Trumpa proti vodstvu tamkajšnje centralne banke in nadaljevanja spora med ZDA in Kitajsko so indeksi v skrajšanem predprazničnem trgovanju potonili.

Indeks FTSE 100 v Londonu je izgubil 0,5 odstotka, v Parizu je CAC 40 potonil za 1,5 odstotka. Frankfurtska borza je ostala zaprta. Na vseh treh velikih evropskih borzah bo trgovanje znova steklo v četrtek.

"Nič božičnega veselja za vlagatelje," je dogajanje za francosko tiskovno agencijo AFP opisal analitik družbe IG Chris Beauchamp. "Pred prazničnim zaprtjem borz ... prevladuje ozračje previdnosti."

V ZDA sta indeksa Dow Jones in Nasdaq v petek zaključila z največjima tedenskima padcema od začetka globalne finančne krize. Del ameriške vlade je v soboto opolnoči ostal brez financiranja, Trump pa je člane vlade menda povprašal, ali ima pravna sredstva, da odpusti predsednika centralne banke Jeroma Powella.

Tečaj evra se je v primerjavi z zaključkom trgovanja v petek nekoliko zvišal in je stal 1,1395 dolarja. Nafta brent z dobavnim rokom februarja se je pocenila za 35 centov na 53,47 dolarja za 159-litrski sod, zahodnoteksaška lahka nafta s februarskim dobavnim rokom pa za 63 centov centov na 44,96 dolarja za sod.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar