FinD - Novice - Zaposlenim v Weilerju po dogovoru s sindikatom višje plače
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.12.2018

Zaposlenim v Weilerju po dogovoru s sindikatom višje plače

Maribor, 21. decembra (STA) - Mariborsko-zreški proizvajalec umetnih brusov Weiler, donedavnega SwatyComet, je z zaposlenimi sklenil novo podjetniško kolektivno pogodbo. Kot so sporočili iz Konfederacije slovenskih sindikatov, je do dogovora prišlo na podlagi njihove zahteve za dvig osnovnih plač najnižje plačanim delavcem na raven z zakonom določene minimalne plače.

Iz sindikata so danes sporočili, da je vodstvo podjetja v ameriški lasti pristalo na dvig osnovnih plač, tako da bodo imeli najnižje plačani delavci po novi podjetniški kolektivni pogodbi osnovne plače višje za 60 odstotkov in enako višje od določenih v aneksu h kolektivni pogodbi za dejavnosti pridobivanja in predelave nekovinskih rudnin Slovenije, ki je začel veljati s 1. aprilom letos.

Tudi bolje plačani bodo po novem imeli sorazmerno višje plače, in sicer tako, da bodo ohranjena razmerja med tarifnimi razredi. Najnižje plačani delavec v podjetju bo po novem od 1. januarja imel osnovno izhodiščno plačo 850 evrov, kar je bila tudi zahteva sindikata in, kot so dodali, dosežena v napornih pogajanjih.

Zaposleni v podjetju so z doseženim dogovorom zadovoljni in poudarjajo, da so lastniki in vodstvo podjetja na čelu z direktorjem Matjažem Markanom kljub težkim pogojem na trgu prisluhnili zaposlenim in poskrbeli za njihovo dostojno plačilo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar