FinD - Novice - Intereuropa v letu 2019 načrtuje rast prihodkov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.12.2018

Intereuropa v letu 2019 načrtuje rast prihodkov

Koper, 21. decembra (STA) - Skupina Intereuropa namerava tudi v letu 2019 krepiti tržni položaj vodilnega ponudnika celovitih logističnih storitev na območju jugovzhodne Evrope. Medtem ko plan za letos predvideva skupaj 157,8 milijona evrov prihodkov, naj bi se ti prihodnje leto povečali na 168,5 milijonov evrov. Nekoliko pa naj bi se zmanjšal dobiček.

Planski dokument skupine Intereuropa za leto 2019 je nadzorni svet koprske družbe sprejel na četrtkovi seji. Kot so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe, njena celotna skupina v naslednjem letu načrtuje bruto dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 13,2 milijona evrov. To je nekoliko nižje od letošnjih načrtov, ki so pri 14,5 milijona evrov.

Po razpoložljivih podatkih, ki so na voljo do septembra, Intereuropa letos dosega večinoma načrte. V devetih mesecih je ustvarila 119,2 milijona evrov prihodkov, kar je odstotek več od načrtovanih za to obdobje, medtem ko je bil EBITDA z 10,8 milijona evrov za pet odstotkov manjši od načrtovanega.

Investicije so v letu 2019 na ravni skupine načrtovane v višini 5,9 milijonov evrov. Število zaposlenih, ki jih je bilo konec letošnjega septembra 1337, pa naj bi se do konca prihodnjega decembra povečalo na 1380.

Skupina Intereuropa bo tudi v letu 2019 izvajala prodajne aktivnosti s ciljem krepitve tržnega položaja vodilnega ponudnika celovitih logističnih storitev na območju jugovzhodne Evrope. V letu 2019 se načrtuje rast na vseh trgih in na vseh pomembnejših produktih, še posebej na produktih z višjo dodano vrednostjo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Pomemben del načrta za prihodnje leto je tudi prodaja nepremičnin, ki niso namenjene opravljanju logistične dejavnosti, s čimer se bo nadaljevalo razdolževanje skupine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar