FinD - Novice - Hotela Medijske toplice in Žonta na javnih dražbah
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.12.2018

Hotela Medijske toplice in Žonta na javnih dražbah

Šentjur, 23. decembra (STA) - Celjsko okrožno sodišče je stečajnemu upravitelju hotela Medijske toplice Igorju Bončini dovolilo, da na tretji javni dražbi ponovno poskusi prodati hotel. Tokratna izklicna cena je postavljena pri 678.900 evrov. Januarja bo tudi prva javna dražba za prodajo šentjurskega hotela Žonta po izklicni ceni v višini 710.000 evrov.

Bončina, ki bo datum javne dražbe določil prihodnji teden, je hotel Medijske toplice februarja letos skušal prodati tudi z zavezujočim zbiranjem ponudb z izklicno ceno 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.

Medijske toplice, ki zajemajo 24.000 kvadratnih metrov in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v razsulu in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih prek 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja. Vse je uničeno, uporabna je še samo lokacija, je še dejal Benčina.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.

Hotel Žonta, velikosti 2000 kvadratnih metrov, v lasti pa je podjetnika Marjana Žonte, se nahaja v središču Šentjurja. V zadnjem obdobju je tudi tarča vlomilcev. Za njegov nakup se zanima lastnik celjskega podjetja Vzdrževanja in obnova cest Roman Moškotevc.

V izjavi za medije je Moškotevc napovedal, da se bo dražbe udeležil, upa, da mu bo uspelo kupiti propadajoči hotel. Če ne, pa bom poplačan kot upnik, je dejal Moškotevc.

Po njegovih besedah je v hotelu možno ponuditi gostinsko ponudbo, primeren je tudi za stanovanjsko in trgovsko ponudbo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar