FinD - Novice - Cene stanovanjskih nepremičnin za 15 odstotkov višje kot pred letom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.12.2018

Cene stanovanjskih nepremičnin za 15 odstotkov višje kot pred letom

Ljubljana, 21. decembra (STA) - Cene stanovanjskih nepremičnin so se v tretjem četrtletju v primerjavi s predhodnim zvišale za 1,9 odstotka, promet z rabljenimi stanovanjskimi nepremičninami se je zmanjšal. Na letni ravni so bile cene stanovanjskih nepremičnin višje za 15,1 odstotka, kažejo danes objavljeni podatki statističnega urada.

Cene novih stanovanjskih nepremičnin so se v tretjem trimesečju glede na prejšnje znižale za 15,8 odstotka. Število prodaj je ostalo nizko, saj so v treh mesecih prodali le 63 novih stanovanjskih nepremičnin. Cene novih stanovanj so se glede na prejšnje četrtletje znižale za 19 odstotkov, cene novih družinskih hiš pa za 1,5 odstotka.

Cene rabljenih stanovanjskih nepremičnin so se na četrtletni ravni ponovno zvišale. Prodanih je bilo 1951 rabljenih stanovanjskih nepremičnin, njihove cene pa so se glede na prejšnje četrtletje zvišale za 4,1 odstotka.

Cene rabljenih stanovanj v Ljubljani so se glede na prejšnje četrtletje znižale za 1,8 odstotka, rabljena stanovanja v preostali Sloveniji pa so se podražila za 1,9 odstotka. Cene rabljenih družinskih hiš so se ponovno zvišale, tokrat za 11,4 odstotka.

Na letni ravni so se sicer najbolj zvišale cene rabljenih družinskih hiš (za 26,3 odstotka), sledile so cene rabljenih stanovanj v preostali Sloveniji (za 10,6 odstotka), novih stanovanj (za 10,1 odstotka), novih družinskih hiš (za 9,4 odstotka) in rabljenih stanovanj v občini Ljubljana (za 8,9 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar