FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.12.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 20. decembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Iz Petrola so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili, da so na sekundarnem trgu predčasno odkupili del izdaje obveznic z oznako PETGSV3 1/4 06/19 v skupni nominalni vrednosti 10,35 milijona evrov. Predčasno odkupljene obveznice so v sredo izbrisali. Po izvedenem delnem izbrisu je skupna nominalna vrednost obveznic 203,52 milijona evrov.

Družba Union Hoteli je napovedala, da bo v petek zaposlenim izplačana nagrada za uspešnost v višini 835 evrov bruto. Višina nagrade je skoraj za 50 odstotkov višja kot v preteklem letu, so sporočili prek spletne strani Ljubljanske borze.

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je danes prejelo sodbi Višjega sodišča v Kopru in Okrožnega sodišča v Novem mestu v sorodnih primerih izpodbijanj skupščinskih sklepov družb Luka Koper in Krka in domnevno spornih imenovanj v nadzorna sveta, ko so bili po predlogu Slovenskega državnega holdinga imenovani posamezniki, ki so bili po mnenju VZMD v izrazitem konfliktu interesov. "Žal tega sodišči nista pripoznali v nobeni od prejetih sodb, zaradi česar so v VZMD izredno zaskrbljeni, spričo oblikovanja sodnih praks, ki gredo očitno v smer, kjer konflikt interesov v Sloveniji praktično ne obstaja, čeprav gre za enega temeljnih kriterijev in postulatov korporativnega upravljanja v EU in vseh razvitih gospodarstvih," so sporočili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar