FinD - Novice - Igor Hrovatič novi varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.12.2018

Igor Hrovatič novi varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano

Ljubljana, 20. decembra (STA) - Vlada je danes za novega varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano za obdobje petih let imenovala Igorja Hrovatiča, ki bo to funkcijo zasedel v petek. Prejšnji varuh Jože Podgoršek je bil namreč imenovan za državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu, zato je bil potreben razpis za novega varuha.

Na podlagi pregleda vlog in opravljenih razgovorov s kandidati ter predhodnega posvetovanja z deležniki v verigi preskrbe s hrano je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec v soglasju z ministrom, pristojnim za trgovino, Zdravkom Počivalškom predlagala vladi imenovanje Hrovatiča.

Kot so po seji vlade sporočili iz urada za komuniciranje, se za varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano imenuje osebo, ki uživa strokovni in moralni ugled ter podporo deležnikov v verigi preskrbe s hrano. Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano ne sme biti član organa upravljanja ali nadzora gospodarske družbe, ki se ukvarja s pridelavo, predelavo, distribucijo ali prodajo hrane ter ne sme imeti funkcije v državnem organu, organu politične stranke ali organu sindikata.

Slovenija je prvega varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, katerega naloga je spremljati ravnanja deležnikov v verigi preskrbe s hrano, objavljati primere dobrih poslovnih praks in o tem obveščati javnost, dobila marca 2015.

Na to funkcijo je takratna vlada za obdobje pet let imenovala Podgorška, ki pa je v vladi Marjana Šarca postal državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar