FinD - Novice - Purič ob prevzemu resorja za kohezijo napovedal motivacijo zaposlenih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.12.2018

Purič ob prevzemu resorja za kohezijo napovedal motivacijo zaposlenih

Ljubljana, 20. decembra (STA) - Dan po imenovanju v DZ je novi minister, pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo, Iztok Purič od predhodnika Marka Bandellija za zaprtimi vrati tudi uradno prevzel posle. Napovedal je, da bo posebno pozornost namenil motivaciji zaposlenih, saj brez tega ne more biti napredka in uspehov.

Purič se je Bandelliju in ekipi zahvalil za lep sprejem, sodelavce vladne službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pa pohvalil, da so v zadnjih tednih opravili veliko delo na področju izvajanja evropske kohezijske politike.

"Vesel sem, da ste s kolegi na ministrstvu za finance pospešili potrjevanje že plačanih izdatkov evropske kohezijske politike do Evropske komisije in da Slovenija sredstev ne bo izgubila," so na vladni službi Puriča povzeli v sporočilu za javnost.

Novi minister brez resorja, pristojen za razvoj, strateške projekte in kohezijo, je še dejal, da časa za veliko oddiha ne bo, saj službo v prihodnjih mesecih čaka intenzivno izvajanje aktivnosti, ki so začrtane tudi v akcijskem načrtu za pospešitev postopkov na področju koriščenja evropskih sredstev.

Purič meni, da je ekipa na vladni službi kompetentna, izkušena in strokovna, zato vse svoje želje in pričakovanja polaga v sodelovanje in krepitev zaupanja.

Dosedanji minister Bandelli, ki se vrača v poslanske klopi, mu je medtem zaželel veliko delovnega zagona, politične modrosti in uspehov pri vodenju vladne službe, so na vladni službi dodali v sporočilu za javnost.

DZ je Puriča za novega ministra s 45 glasovi za in 40 proti imenoval v sredo zvečer. Menjava je bila potrebna, ker je Bandelli po dveh mesecih mandata sredi novembra odstopil zaradi očitkov o neprimerni komunikaciji in slabem delu.

Pristojnima odboroma DZ za gospodarstvo in zadeve EU se je Purič predstavil v začetku meseca, ko je med prioritetami na položaju ministra izpostavil ureditev informacijskega sistema za črpanje evropskih sredstev. Prav v sredo so sicer na ministrstvu za finance in službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ocenili, da jim bo uspelo izvesti vse potrebne postopke, da Slovenija ne bo izgubila evropskih sredstev, dodeljenih v 2015, za katere rok za črpanje poteče konec tega leta.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar