FinD - Novice - Cene nafte neenotno
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.12.2018

Cene nafte neenotno

Singapur, 20. decembra (STA) - Cene nafte se v današnjem azijskem trgovanju gibljejo neenotno. Vlagatelji so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa z mešanimi občutki sprejeli odločitev ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed), ki je v sredo zvišala ključno obrestno mero za 0,25 odstotne točke na raven med 2,25 in 2,50 odstotka.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena februarja, je bilo treba zjutraj odšteti 56,31 dolarja, kar je 93 centov manj kot ob koncu sredinega trgovanja. Teksaška nafta za dobavo v februarju se je medtem podražila za 96 centov na 47,20 dolarja.

Sredin dvig predstavlja četrto letošnje zvišanje ključne obrestne mere, po kateri si banke čez noč posojajo denar, za 0,25 odstotne točke. Obrestna mera se je postopoma zviševala s praktične ničle od konca leta 2008.

Fed je v sredo obenem nakazal, da bo v prihodnje upočasnil zviševanje ključne obrestne mere, pri čemer bo spremljal mednarodne gospodarske in finančne razmere ter ocenjeval njihov vpliv na gospodarske obete. Centralni bankirji ZDA sedaj v svoji novi napovedi pričakujejo prihodnje leto le dva podobna ukrepa glede obrestnih mer, kar je eno povišanje manj, kot je Fed napovedoval doslej.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar