FinD - Novice - DZ imenoval Dietnerjevo za nadzornico SDH
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.12.2018

DZ imenoval Dietnerjevo za nadzornico SDH

Ljubljana, 19. decembra (STA) - DZ je danes z 48 glasovi za in 30 proti imenoval Karmen Dietner za članico nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH). Dietnerjeva bo zapolnila mesto v nazornem svetu, ki se je izpraznilo aprila letos po odhodu Andreja Bertonclja.

Bertoncelj, ki je iz nadzornega sveta SDH odšel v upravo SDH, nato pa je postal finančni minister v vladi Marjana Šarca, je Dietnerjevo predlagal vladi na podlagi priporočila strokovne komisije. Ta je izmed 16 prijavljenih na razpis, objavljen septembra letos, ministru predlagala tri imena.

Vlada - ki je morala mandatno-volilni komisiji DZ dodatno utemeljiti predlog za imenovanje Dietnerjeve, komisija pa je nato predlog v drugem nadaljevanju seje v torek pozno zvečer vendarle podprla - je pojasnila, da Dietnerjeva izpolnjuje vse pogoje po zakonu o SDH in ustrezno dopolnjuje strokovno znanje in kompetence trenutnih članov nadzornega sveta SDH.

Pri odločitvi so bile ključne kandidatkine kompetence na področju financ, korporativnega upravljanja in upravljanja premoženja in obveznosti, je navedla vlada.

Dietnerjeva, ki je predsednica uprave Pokojninske družbe A, se bo v nadzornem svetu pridružila Damjanu Beliču, ki je predsednik nadzornikov, ter Dušku Kosu, Igorju Kržanu in Janezu Vipotniku.

Minister Bertoncelj je v začetku meseca, ko je vlada predlog za imenovanje Dietnerjeve poslala v DZ, izrazil zadovoljstvo, da bosta po dolgem času nadzorni svet in uprava SDH spet v polni sestavi. Nadzorni svet SDH je namreč novembra za nova člana uprave imenoval Andreja Božiča in Boštjana Kolerja, ki sta se pridružila predsednici uprave Lidiji Glavina.

DZ je poleg tega danes za predsednico upravnega odbora sklada za financiranja razgradnje Nuklearne elektrarne Krško (NEK) in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz NEK imenoval Marjeto Lipec, za člana upravnega odbora pa Gregorja Koreneta in Miho Skvarča.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar