FinD - Novice - Svet Zpiza bo obravnaval predlog finančnega načrta zavoda za leto 2019
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.12.2018

Svet Zpiza bo obravnaval predlog finančnega načrta zavoda za leto 2019

Ljubljana, 20. decembra (STA) - Osrednja točka današnje seje sveta Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) bo predlog finančnega načrta zavoda za prihodnje leto. Glede na predlagano besedilo bodo skupni prihodki in odhodki izravnani v višini 5,5 milijarde evrov, kar je 4,1 odstotka več od ocene za letošnje leto.

Državni proračun bo moral za kritje razlike med prihodki in odhodki zavoda glede na predlog nameniti 734,2 milijona evrov, kar je v primerjavi z ocenjenimi za letos približno 14 odstotkov manj.

Med odhodki zavoda glavnino predstavljajo odhodki za pokojnine, ki so načrtovani v višini 4,6 milijarde evrov. To je v primerjavi z ocenjenimi za leto 2018 3,9 odstotka več.

Pokojnine se bodo februarja prihodnje leto redno uskladile v višini 2,8 odstotka, medtem ko bo izredna uskladitev v decembru glede na proračunsko zakonodajo znašala 1,5 odstotka.

Za izplačilo letnega dodatka pa je v skladu s proračunsko zakonodajo načrtovanih 140 milijonov evrov, kar je 13,8 odstotka več od ocenjenega zneska za letos.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar